Arjeplogsbloggen

Här hittar du lite bilder och restips från Arjeplog i Svenska Lappland

Närkontakt med älgar

Termometern visade -26 grader häromdagen när jag tog en sväng mot Vaukaleden för att se om leden var upptrampad och fick strax efter sista husen mot Vaukastömmarna känslan av att vara iakttagen, rätt lustigt hur ofta det stämmer att man verkligen är det också!

Månförmörkelse eller Blodmåne som det också kallas för.

För dom som missade full blod eller superblodmåne som det också kallas tidigt i morse så hittar ni några bilder som jag tog under arla morgontimmarna. Termometern  visade -26grader så batterierna i kameran tog snabbt slut i kylan men jag hann ta några bilder som jag delar med mig.

Öringlek i Arjeplogsströmmarna

Missa inte skådespelet som utspelar sig efter fiskesäsongen i Arjelogsströmmarna under september och oktober. Under hösten har jag varit och beundrat öringleken från gamla bron över Vatjinavveströmmen och bara missat att se grov öring några få gånger. 

Arjeplogs höstmarknad & Samiska kulturveckan 2018

Arjeplogs höstmarknad hölls 5-7 oktober i samband med att Samiska kulturveckan hölls 1-7 oktober 2018 med gratis inträde till populära Silvermuseet var man kan se mycket intressant om Samisk kultur, konst och hantverk. För övrigt bjöd Samiska Kulturveckan på dagliga aktiviteter från...

Höstvandring till Pieljekaises toppar

Dagen började bra med solsken men med is på bilrutan efter en sen septembernatt med några minusgrader, toppenväder för fjällvandring efter sista veckans regnande med andra ord.

Fiskefrossa vid Skiltjaströmmen

Det hade varit lugnt efter premiärveckan för fiske, den otroligt varma sommaren har värmt upp vattnet lite väl mycket så fisken har varit svårflirtat. Skam den som ger sig så man drar iväg än en gång till Skiltjan med förhoppning om att IDAG det kanske ger utdelning.

Kontaktuppgifter

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.