Arjeplogsbloggen

Här hittar du lite bilder och restips från Arjeplog i Svenska Lappland

 • Gädda / Pike @ Uddjaur Arjeplog

  Gädda / Pike @ Uddjaur Arjeplog

 • Ryms den? / Will it fit?

  Ryms den? / Will it fit?

 • Behöver större håv / Need a bigger net

  Behöver större håv / Need a bigger net

 • Gädda / Pike @ Uddjaur Arjeplog
 • Ryms den? / Will it fit?
 • Behöver större håv / Need a bigger net

Oväntad gäddhugg i gassande solsken

Efter några dagars trolling i Uddjaur var det dags att prova om man kunde lura några abborrar att hugga som omväxling men dom verkade ytterst svårflirtade trots tappra försök både med jigg och små wobblers.

Efter en stunds kastande med jigg så var det dags att sätta på en liten wobbler på släp och prova lyckan med en runda runt viken. Ekolodet visade inget till en början men efter en stund passerade vi något som jag uppfattade som något lite större och skojade till om att det var nog en sjunkstock eller liknande, 10 sekunder senare tjuter rullen till och jag slår av motorn i tron att det blev bottennapp.

Helt plötslig fick "bottennappet" liv och drog iväg duktigt av och till innan jag kunde landa den i båten, Det är första gången jag fått såpass stor gädda på en 4cm wobbler.

Gäddan var 108cm & 7.3kg

Pike 108cm & 7.3kg

Mikael J

Om VisitArjeplog:
Ordspråket "En bild säger mer än tusen ord" är något vi försöker hålla på VisitArjeplog för att du som besökare ser hur det verkligen ser ut runt Arjeplog. Sidan är under uppbyggnad men vi lägger upp fler restips allteftersom.

Kontaktuppgifter

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.